070 - 308 32 00 OffertePrivacyVacaturesOver ons

86-jarige vrouw uit Voorschoten de dupe van babbeltruc

750 euro kwijt na gestolen pinpas

In januari werd een vrouw slachtoffer van een klassieke babbeltruc. Vervolgens werd een flink bedrag van haar rekening afgehaald. Ze werd misleid met een bekende landkaart-truc. Een mogelijke dader is op video vastgelegd. De vrouw deed die dag boodschappen met haar rollator in verschillende winkels en betaalde met haar pinpas. Waarschijnlijk heeft een handlangster van de daders tijdens het afrekenen de pincode afgekeken.

Bekende landkaart-truc

Onderweg wordt de vrouw door twee mannen aangesproken. Ze vragen haar de weg naar Rotterdam in het Engels en spreiden een kaart over haar rollator en haar tas uit. Terwijl de vrouw de mannen zo goed mogelijk in het Engels te woord staat, steelt een van hen ongemerkt haar portemonnee uit de tas. Eenmaal thuis blijkt ook dat er 750 euro van haar rekening is afgehaald.

Signalement

Na blokkering van de pas en aangifte, geeft de vrouw een zo goed mogelijk signalement van de daders aan de politie. Er blijken vervolgens camerabeelden te zijn van een van de mogelijke daders die geld opneemt bij de ING-automaat aan de Schoolstraat. Deze worden via o.a. Omroep West verspreid om de daders op te sporen.

Meer grip met Hadi beveiliging 

Videobeelden zijn onmisbaar bij het achterhalen van daders. In combinatie met een helder signalement, zoals de vrouw kon geven, wordt de pakkans vergroot. Advies over een goed een camera-beveiligingssysteem of deze op maat laten installeren om panden en particulieren te beschermen tegen inbraken en overvallen? HADI Beveiliging werkt! Neem vrijblijvende contact op om de mogelijkheden van onze systemen en service ontdekken.

Direct contact met Hadi beveiliging

Onze beveiligingsexperts staan voor u klaar met passend advies. Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in of bel ons op 070 - 308 32 00.

Bron: Omroepwest.nl

Kwaliteit heeft een naam. Vraag het aan HADI Beveiliging BV

Aanhef: *

Direct contact

BORG-beveiligingsbedrijf sinds 1974. Inbraakbeveiliging in de regio Den Haag voor bedrijf, particulier en winkel.

Spoedmelding? Bel dan direct:

070 308 32 00 maak een afspraak

070 - 308 32 00 contact